Pekarová Adamová: Sametová revoluce skončila až odchodem posledního ruského vojáka

18. 11. 2022

Sametová revoluce podle předsedkyně sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) skončila až odchodem posledního ruského vojáka z České republiky. 17. listopad, který sametovou revoluci odstartoval, patří k nejvýznamnějším státním svátkům, řekla dnes na Národní třídě u pamětní desky.

Dnes si podle Pekarové připomínáme nejen tento den, ale vše co následovalo v těch dalších týdnech a měsících. „To je vlastně prapočátek toho, jak dnes můžeme žít, že žijeme v demokracii a svobodě. A za to bychom měli být vděční, že díky tomu můžeme svobodně cestovat nebo studovat, to co chceme, a ne to co musíme, nebo že můžeme pracovat, kde chceme," dodala.

Sametová revoluce podle ní skončila až okamžikem, kdy z Československa odešel poslední okupační voják, který tady od roku 1968 byl. „Do té doby nebylo jisté, jestli se to nebude znovu zvrtávat. A proto bychom i s ohledem na to, co se děje na Ukrajině, měli Ukrajincům pomáhat tu válku vyhrát. Ta výhra bude, až odejde poslední okupační voják z Ukrajiny,“ podotkla.

Zdroj: Forum 24, 17.11.2022

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme