Pekarová Adamová o svých chybách, svetru i plánech vlády

“Věci, které někdy na jednání sněmovny padnou, tam prostě nepatří. Zvláště osobní útoky,” říká šéfka dolní komory Markéta Pekarová Adamová o tom, čemu všemu musí čelit nejen ženy v politice. Sama přiznává, že také udělala chyby.

24. 4. 2023

Třeba když se na briefingu podivovala nad novinářkou s telefonem Huawei, že "nemá na iPhone". Čeho ještě lituje? A chápe dostatečně problémy obyčejných lidí?

"Opravdu vnímám riziko, které tady je s technologiemi z Číny. Je to hrozba, kterou nevidíme tak, jako bychom viděli, kdyby na nás útočil někdo nějakými zbraněmi, jako je tank nebo stíhačky," varuje lídryně TOP 09 a předsedkyně dolní komory Markéta Pekarová Adamová s tím, že lidé si často málo uvědomují, jak vážné problémy přináší kyberhrozba. I proto prý popíchla novinářku na tiskové konferenci o cestě na Tchaj-wan, která brífink nahrávala na mobil značky Huawei. "Bylo to v nadsázce," brání se politička.

Čeho prý rozhodně nelituje, je její komentář k tomu, že by se lidé měli uskromnit v době energetické krize. Slovy "holt si vezmeme další svetr" si minulý rok vysloužila kritiku a podle Pekarové tak trochu neoprávněně. "Svůj život jsem prožila s nemalým úsilím, abych vůbec vystudovala vysokou školu a měla vzdělání, jaké mám. A vůbec nezlehčuji situaci lidí, kteří se ocitají v tíži," naráží v rozhovoru s Lindou Bartošovou na to, že sama vzešla z nelehkého rodinného zázemí.

Pekarová tvrdí, že je často mediálně vykreslována jinak, než jaká doopravdy je. Její výroky, které na někoho mohou působit ostře, podle ní odráží pouze to, jak zodpovědně se chová ve svém životě: "Dělám to i s mým příjmem, u kterého to podle některých není nutné. Prostě nevidím důvod, proč bych měla něčím plýtvat. Jak s energiemi, tak třeba s potravinami," dodává.

Celý rozhovor si můžete pustit ZDE nebo v podcastových aplikacích.

zdroj: aktualne.cz, 24.4.2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme