Pecková: TOP 09 není ODA

Komentář poslankyně Gabriely Peckové

15. 11. 2011

Během celého pondělního dne se na mě obraceli mladí členové a podporovatelé TOP 09 poté, co si v Parlamentních listech přečetli článek člena regionální organizace Prahy 6 a bývalého člena ODA pana Ivana Maška „Člověk z TOPky promluvil o její zkáze“ .

Pro všechny zděšené, překvapené a dezinformované si dovoluji uvést že:.

Za 1.   TOP 09 není nástupnickou organizací ODA, přestože lze najít určité společné prvky a paralely, ale to bychom našli nejspíše i u jiných středopravých subjektů.

Za 2.    TOP 09 postupně naplňuje volební program a právě nyní, kdy se již podařilo prosadit čás reformních kroků s dopadem na každého z nás, posílila podle posledních preferencí o celých 5 mandátů. Mluvit za této situace o zániku a přirovnávat ji k „Odě“, rozhodně není na místě. Z chyb ODA se ale, doufám, poučíme a nebudeme je opakovat.

Za 3.    Na rozdíl od pana Ing Maška jsem se celorepublikového sněmu TOP 09 zúčastnila, a tak mohu všechny ubezpečit, že dvoudenní atmosféra sněmu připomínala dobře sehraný orchestr, kde jednotlivé sekce a sólisté jen střídavě podtrhovali ústřední motiv, aby celek vyzněl v dokonalou harmonii, pod vedením respektovaného dirigenta. Mluvit v těchto souvislostech o totalitě je buď obsahová neznalost pojmu samého, nebo, hůře, záměrné poškozování TOP 09.

Jestliže na regionální úrovni lze leckde pozorovat nadřazování mocenských ambic jednotlivců nad ideový základ a programové cíle TOP 09, na celostátní a parlamentní  úrovni tomu tak v žádném případě není.

Gabriela Pecková
poslankyně