Magnetky TOP 09 na lednici: Pošlete Paroubka k ledu ke Stalinovi s Gottwaldem

5. 5. 2010
Až člověka zamrazí, když na něj ze stránek TOP 09 vykouknou busty tří politiků stylizované tak, že připomínají kult osobnosti padesátých let. Dojem ještě umocní průvodní text ´Pošlete je k ledu´.

Nejde však o podobu velkoplošných billboardů, s nimiž by strana chtěla vyrazit do ulic. „Budou to magnetky na ledničky, teď už jsou ve výrobě," vysvětluje pro ParlamentniListy.cz Jan Jakob, mluvčí TOP 09 záměr, s jakým byla tato květnová vizualizace připravena.

Asi nepřekvapí, že mezi bustami smutně proslulých Stalina a Gottwalda se uprostřed vyjímá předseda ČSSD Jiří Paroubek, představující pro většinu politických stran to, co červená muleta pro býka. Přitom z logiky věci by mezi těmito politiky měl být spíš představitel nástupnické strany původních komunistů.

Magnetku na mítincích zadarmo nedostanete

„Tam jde o symboliku, o vtip, který z toho vyplývá," pochvaluje si nápad mluvčí TOP 09 a zároveň se brání interpretaci, že Paroubek je vhodným terčem, i když by v této souvislosti měl být na ráně někdo jiný.

„KSČM je však úplně extrémní a pravděpodobnost, že by v zemi vládla, je opravdu minimální," mimoděk přiznává Jakob, že pálit ostrými tímto směrem by bylo plýtvání municí.

Podle něj se komunisté mohou podílet na moci jen díky sociální demokracii, jak se to na místní i krajské úrovni už leckde děje.

Strana TOP 09 se chystá magnetky na ledničky prodávat ve svém e-shopu, o tom, že by je rozdávala na volebních mítincích zatím neuvažuje. „Ale v záloze máme do voleb ještě dost nápadů," ujišťuje Jakob, že jeho strana má připravenu ještě nejednu kulišárnu.

Jiří Hroník
parlamentnilisty.cz, 5. 5. 2010, Rubrika: Zprávy
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme