Langšádlová: Referendum o euru není aktuální

Rozhovor s místopředsedkyní TOP 09 Helenou Langšádlovou

24. 10. 2011

Poslankyně ze středočeského kraje Helena Langšádlová se stala na víkendovém sněmu TOP 09 v Hradci Králové novou místopředsedkyní strany.

Hlas jí při volbě, která probíhala přes elektronické tablety, dalo 133 ze 170 hlasujících delegátů. „Chtěla bych přispět k tomu, aby politika byla trošku věcnější. Méně emocí, více argumentů,“ uvedla o svých budoucích cílech v nové stranické pozici v pořadu Fakta Barbory Tachecí na televizi Prima. Langšádlová také dementovala spekulace, že by Jiří Čunek mohl v krajských volbách kandidovat v barvách TOP 09 a spřízněného hnutí Starostové a Nezávislý. „Nedovedu si to představit, já bych tuto možnost vyloučila,“ dodala Langšádlová.

Helena Langšádlová také popřela informace,  že by usilovala o místo ministryně spravedlnosti  a nahradila zde Jiřího Pospíšila z ODS. Pod Pospíšilem se již delší dobu silně kýve jeho ministerská židle. Podle všech signálů by to měl být právě on, s kým není premiér Nečas spokojen a už s ním v budoucnu ve vládě nepočítá. „V tuto chvíli je Jiří Pospíšil ministrem spravedlnosti, je místopředsedou ODS a my rozhodně nebudeme jednat o personálních přesunech v tomto směru. Není to aktuální, ministr Pospíšil dělá změny správným směrem,“ vysvětlila svůj postoj Helena Langšádlová.  Problémem podle místopředsedkyně TOP 09 je spíše to, že premiér Nečas využívá stále častěji svoji funkci premiéra i k řešení svých vnitrostranických problému uvnitř ODS, jak tomu bylo například v případě odvolání ministra zemědělství Fuksy.

Referendum o přijetí eura, které žádá premiér Nečas, také není podle Heleny Langšádlové aktuální téma. „ V tuhle chvíli nestojíme před tím, že by třeba do dvou let chtěli zavést euro. Nejdříve je potřeba, aby se stabilizovala situace v eurozóně, abychom vůbec věděli, do jakého společenství  vstupujeme,“ uzavřela rozhovor nová místopředsedkyně TOP 09.

PRIMA TV, 24. 10. 2011, Pořad: Fakta Barbory Tachecí.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme