Korte: Úřednická vláda? Katastrofa pro Českou republiku!

Poslanec TOP 09 Daniel Korte zásadně odmítá možnost, aby téměř rok vládl v ČR úřednický kabinet jmenovaný prezidentem Zemanem. Politik připomíná, že s následky vládnutí poslední podobné vlády se ČR potýká dodnes.

24. 6. 2013

Daniel Korte to prohlásil v exkluzívním rozhovoru pro Prvnizpravy.cz. "Byl jsem proti přímé volbě prezidenta neboť jsem předpokládal, že takto zvolená hlava státu bude tvrdit, že má větší mandát a bude si dělat co chce. Přesně tyto moje obavy se naplnily. My jsme ovšem stále demokracií parlamentní a tak Miloš Zeman by měl respektovat názory parlamentních stran. Pokud prezident Zeman rozhodne tak jak naznačil a skutečně jmenuje úřednickou vládu bude to znamenat, že už není demokratem, ale změnil se na autokrata," řekl Korte v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

"Jmenování úřednické vlády odmítám proto, že všechny dosavadní úřednické kabinety znamenaly katastrofu pro Českou republiku. Poslední úřednická vláda v čele ze soudruhem Fischerem nedělala nic kromě toho, že si budovala pozice pro další politikou kariéru. Mohla přitom zabránit problémům s fotovoltaikou, se kterou se potýkáme dodnes," zdůraznil politik.

Poslanec souhlasil s názorem, že pokud by Sněmovna vyslovila důvěru vládě úředníků mohla by TOP 09 získat větší čas na přípravu voleb v řádném termínu. Současně ovšem politik prohlásil, že jeho strana má i jiné vážné důvody proč eventuální Zemanovu vládu nepodpořit. "Samozřejmě bychom teoreticky mohli mít lepší volební výsledek pokud by se volby konaly v řádném termínu. V takovém případě by ale zároveň by mohly ve volbách zabodovat i podivná uskupení jako jsou ty zvláštní úsvity a podobně. Už to tady jednou bylo. Domnívám se, že jedna zkušenost s nafouknutou bublinou zvanou Věci veřejné nám všem úplně stačila," konstatoval poslanec.

prvnizpravy.cz, 24. 6. 2013

Štítky
Osobnosti: Daniel Korte
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme