Korte: Levice servíruje lidem neexistující iluze

Velké zklamání zažije řada lidí, kteří ve volbách do Sněmovny dají hlas opozičním stranám a pomohou tak vzniku levicové vlády. České veřejnosti totiž levice předkládá místo reality pouhé sny a iluze.

30. 5. 2013

V rozhovoru pro Prvnizpravy.cz to uvedl poslanec TOP 09 Daniel Korte. Politik soudí, že dopady celosvětové krize na českou ekonomiku, vysoká nezaměstnanost i rozjitřená politická situace vytváří v naší zemi ovzduší, kdy Česku hrozí razantní nástup levicových jestřábů z KSČM a ČSSD. Podle jeho slov záleží pouze na voličích zda dají přednost realitě nebo uvěří planým slibům opozice.

Iluze v levicových pohádkách

Poslanec připomněl, že protikrizové recepty tak jak je veřejnosti předkládá například ČSSD se už v minulosti ukázaly jako neúčinné. O tom se lidé mohli přesvědčit během vládnutí sociálních demokratů. "Oni vytváří zdání, že pokud vyhrají volby vytvoří v České republice ráj na zemi. ČSSD se tváří jako by Lidový dům vlastnil kouzelný proutek jehož mávnutím rázem všechny problémy zmizí. Domnívám se, že už v průběhu své osmileté vlády vcelku sociální demokraté předvedli co umí," řekl Korte v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

"Stačí připomenout kauzu Philips v Hranicích kam ČSSD poslala policejního prezidenta na paní Regecovou, která nechtěla při výstavbě továrny prodat svůj pozemek. Navíc, podívejme se co je v Hranicích dnes. Ty takzvané pobídky pro firmy a investory prostě nefugují. Když navíc poslouchám to co sociálním demokratům nechtěně uteče, tak si nedělám velké iluze o tom jak by vypadalo jejich vládnutí. Mám na mysli například ony slavné parazity z úst pana Mládka," dodal politik.

Regulace omezují svobodu

Daniel Korte zároveň varoval před dalšími oblíbenými "recepty" levicových stran jako jsou například nejrůznější regulace, přerozdělování a podobně. "Samozřejmě netvrdím, že by levice v případě vítězství ve volbách v České republice zaváděla koncentrační tábory. Ale všechny ty pozoruhodné nápady, které k nám například proudí z Bruselu jsou varující a představují omezení pro společnost. Koneckonců přece šéf Evropské komise José Manuel Barroso byl v mládí radikální ultralevičák," zdůraznil poslanec.

"Selským rozumem lze usoudit, že v době krize je nejlepší kdy vláda nedělá téměř nic. Všechny umělé zásahy situaci pouze zhoršují. Slovo krize je termínem pro rozhodující okamžik kdy jde o to zda pacient zemře nebo nastane obrat. Krize je vlastně bod, ve kterém se všechno zastaví. Česká republika ovšem v takové situaci ani zdaleka není," uzavřel politik.

red

prvnizpravy.cz, 30. 5. 2013

Štítky
Osobnosti: Daniel Korte
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme