Kopřivův plán byl absurdní přání

Rozhovor s Pavlem Severou

2. 9. 2010

Jak si vysvětlujete, že vás kolega zmiňuje. Měl jste být náměstek?

Neměl jsem být náměstek na obraně, ale na vnitru. Ale nyní nebudu žádným náměstkem na žádném ministerstvu. Budu generálním sekretářem TOP 09. Jsem na tuto funkci nominován.

Ale když o vás hovořil, muselo se o vás v této souvislosti uvažovat...

Samozřejmě, že při mé orientaci na bezpečnostní problematiku se zvažovalo, zda bych po volbách měl jít působit na obranu, nebo na vnitro. Nakonec z toho bylo vnitro. Ale to nyní nepřichází v úvahu. Pan Kopřiva mě zmiňoval asi proto, že jsem byl na stejné funkci před ním.

S bývalým náměstkem Kopřivou se znáte. Věděl jste o chystaném projektu na nákup minometů?

Nedokážu si to vysvětlit a ani nevím, co k tomu říct. Nemám s tím nic společného. Je to podle mě celé absurdní. Nedokáži si představit, že by armáda v této době nakupovala další takové vybavení. Už v případě pandurů se nakoupilo méně než se plánovalo. Nevím o tom, že by někdo tyto stroje v armádě chtěl. Myslím, že to bylo spíš přání než skutečnost.

Kdy nastupujete do stranické funkce po poslanci Václavu Kubatovi?

Asi před měsícem jsem si od pana předsedy i místopředsedy vyslechl jejich přání, abych se o tento post ucházel, a souhlasil jsem. Předsednictvo včera moji nominaci schválilo, ještě je potřeba, aby ji výkonný výbor příští týden odsouhlasil. Příští týden bych mohl do funkce nastoupit.

Martina Macková

tyden.cz, 1. 9. 2010, Rubrika: Politika

Štítky
Osobnosti: Pavel Severa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme