Karel na Hrad, vyzve koncert s Tata Bojs či Svěrákem

Sestava akce s podtitulem Koncert za slušného prezidenta připomíná menší hudební festival. Podporu Schwarzenbergovi vyjádří přední čeští muzikanti jako Tata Bojs, Dan Bárta nebo Marie Rottrová. Schwarzenbergova kampaň se opírá o osobnosti ze světa kultury.

3. 1. 2013

Karel Schwarzenberg se v rámci prezidentské kampaně nejsilněji ze všech kandidátů opírá o osobnosti ze světa kultury. Dokazuje to i sestava  open air koncertu Karel na Hrad, který proběhne 9. ledna od 18 do 20  hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze.

Mezi hudebníky, kteří aktivně podpoří Schwarzenbergovu kandidaturu a  zahrají bez nároku na honorář, patří Tata Bojs s Matějem Ruppertem,  Václav Koubek, David Koller & Band, Dan Bárta, Ester Kočičková,  Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, Marie Rottrová, kapela Garage, Michal  Pavlíček, Xindl X, VOSTO5, Michal Prokop nebo Michael Kocáb, který v  úterý také představil výzvu za zvolení Schwarzenberga prezidentem.

Podpořilo ji přes 130 osobností, které ji chtějí až do voleb šířit mezi  občany. Jsou to především lidé v minulých letech spojení a spojovaní s  Václavem Havlem.

O havlovské tradici mluví i režisér Jan Hřebejk ve Schwarzenbergově volebním spotu, kde účinkují také Petr Čtvrtníček nebo Meda Mládková. Podporují ho i otec a syn Svěrákovi, kteří s nim natočili předvolební klip.

Ostatní kandidáti nemají zdaleka takovou podporu kulturní scény, nebo alespoň není tak viditelná. V televizních spotech kandidátů jinak pouze v reklamě na Jiřího Dienstbiera vystupují historička umění Milena Bartlová, zpěvák Lipo nebo architekt Vlado Milunič. Spot pro Miloše Zemana zase točil režisér Filip Renč.

Vstup na akci s podtitulem Koncert za slušného prezidenta je zdarma. Přímý přenos bude možné sledovat na www.volimkarla.cz.

foto: Tomki Němec

(kul)

iHNed.cz, 3. 1. 2013, rubrika: HNart

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme