Kalousek: Jmenovat ředitele DPP na základě doneseného životopisu není transparentní

Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ve středu podpořil postoj pražských zastupitelů své strany, kteří chtějí obsadit místo ředitele Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na základě výběrového řízení. Kalousek zároveň zpochybnil proces výběru předchozího šéfa DPP.

22. 8. 2012

"Jmenovat ředitele DPP způsobem, že kdosi přinese někomu životopis a ten člověk je jmenován, nemůže být označeno za transparentní proces. Transparentní proces je výběr v otevřeném výběrovém řízení," řekl ministr financí po jednání vlády. Narážel tak na způsob, jakým se do funkce dostal předchozí ředitel firmy Vladimír Lich. Mezi nejhlasitější zastánce odvolaného šéfa patří pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS), který uvedl, že má podporu premiéra Petra Nečase (ODS).

"Respektuji pana primátora jako primátora hlavního města Prahy," zmínil Kalousek na dotaz agentury Mediafax, zda má Svoboda i jeho podporu. "Z hlediska politické podpory předsednictvo TOP 09 podporuje zastupitele TOP 09 v jejich naprosto konzistentním stanovisku, kde sledují především transparentnost," dodal.

"Předsednictvo TOP 09 pokládá přístup svých pražských zastupitelů, který se snaží být co nejtransparentnější, za správný. Budeme všichni velmi rádi, bude-li jakýkoliv ředitel vybrán v transparentním výběrovém řízení," uzavřel Kalousek.

 

Jan Kálal

mediafax.cz, 22. 8. 2012

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Témata: Doprava
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme