Juřenčáková: Řeším úspěšně problémy občanů a obcí

8. 10. 2012

Čím budete prospěšný svým voličům?

Už šest let řeším celkem úspěšně konkrétní problémy občanů, obcí a institucí regionu. Hlavní náplň práce senátora nevidím v účasti na schůzích výborů a pléna, ale především v pomoci regionu.

Jste pro současné navrhované zvýšení daní?

Hlasovala jsem pro tento balíček, i když jsem měla výhrady k DPH. Vychází z něho rozpočet na rok 2013 a já nechci rozpočtové provizorium, které by zhoršilo postavení ČR vůči zahraničním finančním trhům.

Upravil byste výši zdravotnických poplatků? Pokud ano, jak?

Ne, považuji však za důležité, aby při dlouhodobém pobytu v nemocnici byla funkční sociální ochrana, tj. aby příjem pacienta, který bydlí sám, pokryl měsíční poplatky i náklady na bydlení.

Jste pro zavedení eura jako tuzemské měny?

Jsem rozhodně proti zavedení eura jako tuzemské měny, a i když se k tomu ČR zavázala v přístupových smlouvách při vstupu do EU, požadovala bych k přijetí eura celostátní referendum.

Zavedl byste plošný zákaz kouření v restauracích a barech?

Já sama jsem nekuřák a podporuji nekuřácké restaurace. Z hlediska ochrany zdraví bych byla pro zákaz, z hlediska provozovatelů bych dala možnost výběru – kuřácký, nebo nekuřácký prostor.

Jste pro církevní restituce v jejich současném znění? Proč?

Hlasovala jsem pro současný zákon proto, že řeší vrácení ukradeného majetku církvím a navrhuje odluku církve od státu. Obávám se, že soudní spory nás budou stát více než církevní restituce.

PROFIL

Jana Juřenčáková (STAN)

  • věk: 49 let
  • bydliště: Rokytnice
  • povolání: senátorka, předsedkyně Stálé komise Senátu pro ochranu soukromí
  • hrubý měsíční příjem včetně odměn: měsíční plat odpovídající funkci předsedkyně. Od roku 1993 jsem daňový poradce a můj průměrný měsíční příjem z podnikání je cca 38 tisíc korun měsíčně. 2 tis. měsíčně je hrubý příjem z Dozorčí rady KNTB a. s. Zlín, čistý příjem z dozorčí rady vracím na konci roku formou daru nazpět do nemocnice.
Jitka Voglová

Zlínský deník, 8. 10. 2012, rubrika: Zlínsko, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme