Internetoví diskutéři hodnotí nejlépe Schwarzenberga

Lidé debatující na internetu jsou nejvíce nakloněni předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi

7. 5. 2010
Lidé debatující na internetu jsou nejvíce nakloněni předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi. Celých 87 procent z nich ho hodnotí pozitivně.

Internetové diskuze jsou pro politiky peklo, i Miloš Zeman před nimi byl varován při svém seznamování s moderními technologiemi. Diskutéři mají ale také své oblíbence, tím největším je Karel Schwarzenberg.

Na druhém místě nejpříznivěji hodnocených politiků je volební lídr ODS Petr Nečas, kladně ho hodnotí 52 procent lidí. Třetí se podle průzkumu společnosti eMerite umístil předseda Strany zelených Ondřej Liška s 39 procenty.

Bramborovou medaili získal za 27 procent pozitivních hlasů šéf KSČM Vojtěch Filip

Nejneoblíbenější ale nejdiskutovanější Paroubek

Naproti 87 procentům kladných hlasů pro Karla Schwarzenberga stojí 93 procent záporných hlasů pro Jiřího Paroubka. Diskutéři ho vnímají ze všech politiků nejhůře.

Po Paroubkovi dostává nejvíc negativních komentářů šéf Věcí veřejných Radek John, celkem 89 procent, za ním se drží předseda lidovců Cyril Svoboda s 83 procenty a o procento za ním je předseda Strany práv občanů - Zemanovci Miloš Zeman.

Z celkového výskytů jmen lídrů stran v on-line diskusích se nejvíce příspěvků věnovalo Jiřímu Paroubkovi, následně Petru Nečasovi a trojici uzavírá Ondřej Liška.

Společnost eMerite v dubnu zkoumala výskyt jmen lídrů osmi nejpreferovanějších politických stran v komentářích pod články zpravodajských serverů, v sociálních médiích a jinde na internetu. Výsledky zveřejnila v pátek.

parlamentnilisty.cz, 7. 5. 2010, Rubrika: Monitor
Štítky
Osobnosti: Karel Schwarzenberg
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme