Husák: Odboráři opět vydírají a chtějí poškodit české hospodářství

Komentář poslance Jana Husáka

Dopravní odboráři vyhrožují stávkou. Prý vláda dělá sociálně necitlivá opatření. Odboráři nechápou, že v době krize a zvyšujícího se zadlužování vláda nemá jinou možnost, než alespoň trochu reformovat finance.

10. 4. 2012

Odboráři nechápou, že pokud by totiž Česká republika krachla, tak by to dopadlo nejhůře především na nejzranitelnější – rodiče s malými dětmi a důchodce. Reformami a mírnými úsporami zabráníme tomu nejhoršímu – krachu státu. Podle odborářů by Česká republika měla směřovat jako Řecko, Itálie nebo Španělsko. Tam musí škrtat v některých případech až o více 50%. Odborářům nerozumím. Rozumím lidem, kteří pobírají podporu či mají existenční problémy.

Zkrácením dávky podpory například o 200 korun muže být v jejich rozpočtu znát. Ale chtějí snad v budoucnu potřební přijít o tisíce korun? Podle odborů ano. Máme být všichni rukojmími několika odborářských bosů? Navíc díky plánované stávce přijde národní hospodářství o stamiliony korun. O peníze přijdou firmy, díky nim i stát a bude méně na dávky potřebným či na opravy silnic. Doplatí tyto ztracené peníze odbory ze svého?

Jan Husák
poslanec, předseda Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl

parlamentnilisty.cz, 10. 4. 2012

Štítky
Osobnosti: Jan Husák
Témata: Doprava
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme