Hudeček: Naše usnesení o Dopravním podniku vzniklo kolektivně

Rozhovor s 1. náměstkem pražského primátora Tomášem Hudečkem

23. 8. 2012

Nemá kauza dopravního podniku (DP) vliv na soudržnost vašeho klubu, neštěpí se? Jak vysvitlo ze slov někdejšího primátorského kandidáta TOP 09 Zdeňka Tůmy v HN, měl na věc jiný názor.

Na klubu zaznívaly různé názory, ale závěrečné usnesení bylo děláno kolektivně.

Jak dopadlo hlasování, bylo to 16:5, jak se říká?

Vůbec ne, nejsem schopen říci, kolik nás tam na konci bylo, ale máme to v zápise. Končili jsme o půlnoci, někteří odešli domů dříve. Pokud si dobře vzpomínám, z přítomných nebyl proti vůbec nikdo. Vím, že Zdeněk Tůma odešel ve 23.40, nebo kdy. Mám pocit, že se ani nikdo nezdržel, dá se to ale najít.

Tvrdíte, že na koalici kauza vliv nemá, ale přitom je tu od jara nabídka ČSSD na menšinovou radu TOP 09, kterou by podporovali. Neoprášili jste ji?   

Ne.

Je to prostě mrtvá věc?

Byla to nabídka, která využívala mediálního prostoru na tehdejší téma okolo bývalého primátora Pavla Béma. Nevím, jestli by dnes platila, nebo ne. Osobně si myslím, že ve chvíli, kdy se řekne, že by to jako mohlo být, přišly by zase stupňující se požadavky. Když je to nereálné, dá se všechno gratis, a když je to trochu reálné, požadavky vzrostou. Klasický postup, vůbec ne přijatelný.

Usnesli jste se také, že jste připraveni převzít odpovědnost za resort dopravy, pokud v jeho řízení bude ODS selhávat. Přiblížilo se to tím, že na středeční dozorčí radě chyběli její zástupci?

Nemám v tuto chvíli pocit, že by se to přiblížilo, spíš mám nedobrý pocit z fungování DP. Ani ti dva zástupci, kteří v dozorčí radě zůstali, a je jedno, z kterého křídla ODS jsou, ani ti tam vlastně nebyli. O něčem to svědčí, ale já mám ve smlouvě, že nesmím napadat koaličního partnera. 

(trj)

Právo, 24. 8. 2012, Rubrika: Zpravodajství, str. 3

Štítky
Osobnosti: Tomáš Hudeček
Témata: Doprava
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme