Horník: Jsem rád, že jsme udělali radost malým dětem

Rozhovor s kandidátem do Senátu za TOP 09 Janem Horníkem

6. 10. 2010

Co se povedlo?

Nejvíce jsem rád, že jsem mohl udělat radost zejména rodinám s malými dětmi, když jsem s kolegy vymyslel a dotáhl do konce Ježíškovu cestu. Zůstane po nás a nikdo ji Božímu Daru nevezme, přestože nás neustálý dotisk Ježíškova zápisníčku pro děti finančně zatěžuje.

Jaké své rozhodnutí byste změnil? Před čtyřmi lety jsme přijímali nového jednatele do společnosti Služby Boží Dar, kterou stoprocentně vlastníme. Mám dojem, že jsme při tom pochybili.

Jednatel se neosvědčil. Sice jsme dali na dobrozdání, že je solidní člověk. To ale neznamená, že splňoval odbornosti pro vedoucí funkci. Neměl jsem na výběr a na nového jednatele přistoupil, takže například nefungoval Hotel Praha tak, jak by měl. Výběru dalšího jednatele jsme už věnovali pozornost.

Co se nepovedlo?

Osobně se mně v rámci obce zatím nejvíce nepovedlo najít člověka, který by byl ochoten v budoucnu kandidovat do zastupitelstva a převzít správu velkého obecního majetku. Je dobré, když takový člověk vyrůstá vedle vás a vy si ho tak můžete - zjednodušeně řečeno - připravovat. Podobně to v sousedním Ostrově dělal starosta Jan Zborník s Janem Burešem.

Mf Dnes, 6. 10. 2010, Rubrika: Kraj Karlovarský, Strana: 4

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme