Gregora: Nejde nám o euro, ani o předčasné volby

Poslanec TOP 09 Martin Gregora zdůrazňuje, že jeho straně v žádném případě nejde o vyvolání předčasných voleb. Jde o jistou pojistku pro Česko do budoucna, kdyby se jakákoli vláda chtěla příliš zadlužovat. V této pojistce nehraje sebemenší roli skutečnost, že se v Česku zatím neplatí eurem.

3. 2. 2013

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz, vystupující pod jménem Matouš, chtěl od poslance Martina Gregory (TOP 09) slyšet, proč jeho strana trvá na přijetí smlouvy o fiskálním paktu EU v Česku. Proč chtějí její poslanci přidat kontrolu českého státního rozpočtu do Bruselu? Podle Gregory má jít o jakousi pojistku pro případ, že by v budoucnu levice dosáhla takové převahy v Parlamentu ČR, že by mohla zrušit i právě chystanou finanční ústavu.

"Připojení k Fiscal Compactu je krokem k zajištění budoucnosti ve smyslu přijímání odpovědných rozpočtů. Je také určitou pojistkou pro případ, že by v příštím volebním období došlo ke zrušení ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti, který se na nejbližší schůzi bude projednávat v Poslanecké sněmovně. Přijetí či nepřijetí eura s připojením k Fiscal Compactu nijak nesouvisí. TOP 09 nemá v žádném případě zájem na vyvolání předčasných voleb."

mp

parlamentnilisty.cz, 3. 2. 2013

Štítky
Osobnosti: Martin Gregora
Témata: EU, Hospodářství
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme