Drábek: Špína véček dopadá i na TOP 09

18. 5. 2011

Další skandál véčkařů nadzvedl nejužší vedení TOP 09. Jak se dohodli včera jeho členové, budou dnes na jednání koaliční devítky žádat od véček jasné vysvětlení. Právu to řekl člen vedení TOP 09 a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek.

To, že náš partner je zpochybňován co do čistoty účetnictví, etických rozměrů a sám se prohlašuje za toho, kdo má být tím hlavním v boji proti korupci, to vyžaduje zásadní koaliční jednání,“ řekl Právu Drábek. „Špína, která odlétá od VV, občas cákne i na TOP 09, což se nám samozřejmě nelíbí,“ tvrdí.

Podle něj musí véčkaři vyvrátit i všechny spekulace o podivném financování své strany tím, že zpřístupní veškeré účetnictví. TOP 09 nestačí pouze výroční finanční zpráva za rok 2010. „Víme dobře, že zpráva zasílaná do Sněmovny je souhrnná, v žádném případě v ní nejsou podrobné informace,“ prohlásil Drábek.

Věci veřejné přesto nehodlají na tento požadavek reagovat. „Evidentně nečetli naši výroční zprávu, která leží ve Sněmovně. Až si ji přečtou, tak ať upřesní, co vlastně po nás chtějí,“ prohlásil Petr Skokan.

Podle některých členů TOP 09 začíná být situace těžko udržitelná. Bude prý záležet hodně na tom, jaký postoj zaujme premiér Petr Nečas (ODS), který se prý zatím chová podle titulu známého českého filmu: Díky za každé nové ráno.

Právo, 18. 5. 2011, Rubrika: Zpravodajství, str. 3

Štítky
Osobnosti: Jaromír Drábek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme