Do Senátu chce i Mikulecký

9. 3. 2012

A je to venku. Předseda představenstva společnosti Bors Břeclav Luděk Mikulecký je pátým známým jménem v boji o senátorské křeslo na Břeclavsku. Do podzimních voleb jde jako nezávislý kandidát s podporou TOP 09 a Starostů.

„Jsem přesvědčený, že Břeclavsko si v Senátu zaslouží silnou regionální osobnost. Myslím si, že výsledky mé práce mě opravňují k tomu, abych takovou nabídku mohl voličům předložit,“ řekl včera Mikulecký bezprostředně po překvapivém oznámení své kandidatury.

Rodák z Hustopečí stojí už více než patnáct let v čele dopravní firmy, která je se čtyřmi stovkami pracovníků pátým největším zaměstnavatelem na Břeclavsku. V Břeclavi vybudoval tenisové a relaxační centrum. Jeho nejnovější aktivitou je koupě zchátralého lichtenštejnského sídla Nový Dvůr, které chce opravit.

„Jsem rád, že jsem získal podporu strany, která klade důraz na vlastní zodpovědnost a tradici. Nebudu jí ale vždy příjemný a jsem rád, že jí to nevadí. Například budu proti zrušení takzvané zelené nafty,“ uvedl Mikulecký.

Podnikatel zdůrazňuje svou svázanost s regionem a patriotismus, ke kterému postupně dospěl. Mezi jeho priority patří například spravedlivější rozpočtové určenídaní,aby na menších městech neparazitovaly metropole. Ostře se také vyhradil proti zavedení spotřební daně z vína. Ve své kampani chce hodně využívat internet, Facebook a další moderní technologie.

„Jsem ráda, že za nás bude kandidovat člověk, který je schopný a pracovitý. Svoji kariéru už si vybudoval, nemá potřebu jít kvůli tomu do politiky. Z hlediska pomoci našemu regionu bude v Senátu velkým přínosem,“ vyjádřila se břeclavská poslankyně za TOP 09 Jaroslava Schejbalová.

Už ve středu večer měli jméno svého kandidáta do Senátu oznámit také lidovci. Na rozšířeném zasedání okresního výboru strany ale konečné rozhodnutí nepadlo. „Definitivně jasno by mělo být do týdne,“ sdělil místopředseda okresního výboru KDU­ČSL Richard Zemánek z Břeclavi.

Jasná je už ale kandidátka strany do krajských voleb. Nejvýše z Břeclavska je právě Zemánek, který bude lidoveckou trojkou. Na čtrnáctém místě figuruje šéf okresní organizace Martin Prokeš a na osmnáctém místostarosta Břeclavi Miloš Petrů.

Michal Šupálek

Břeclavský deník, 9. 3. 2012, Rubrika: Břeclavsko, str. 3

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme