Bezecný: Čas megalomanských projektů a slibů skončil

Rozhovor s kandidátem na hejtmana Zdeňkem Bezecným

26. 9. 2012

Jaký problém v kraji považujete v současné době za nejpalčivější a jak byste jej řešil?

Náš kraj nevzkvétá tak, jak by mohl a měl. Nebyly nevyužity všechny možnosti, které nabízel rozpočet kraje i příliv evropských peněz v uplynulých letech. Jako pomníčky na této cestě stojí splavnění Vltavy, Jihočeské letiště či Šumavské elektrické dráhy.Logicky pak méně peněz zbývalo na rozvoj jihočeských měst a obcí a skutečně důležité projekty především v oblasti dopravy.

Lepší časy již skončily. Z evropských dotací mnoho nezbývá a nové jsou zatím v nedohlednu. Kromě toho na rozpočet kraje dolehnou problémy spjaté se současným ekonomickým vývojem.Čas megalomanských projektů a nesplnitelných slibů je s konečnou platností pryč.

Je třeba se chovat jako řádný hospodář a zajistit, aby Jihočeši jezdili po dobrých silnicích a obchvatech, dostalo se jim moderní zdravotnické a sociální péče a jejich děti navštěvovaly kvalitní školy.

Rozvoj kraje nesmí podléhat úzkým skupinovým zájmům, ale musí se odvíjet od skutečných potřeb jeho obyvatel.

Právo, 26. 9. 2012, Rubrika: Jihozápadní Čechy, str. 17