Během puberty jsem rodičům vyčítala, že nechodí k volbám, přiznala šéfka TOP 09 Pekarová

28. 7. 2021

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se ve speciálním vysílání pořadu 360° Pavlíny Wolfové rozpovídala mimo jiné o svém soukromí. Mluvila o manželovi i o rodičích, které dříve kritizovala za to, že nechodili k volbám.

Markéta Pekarová Adamová si v současnosti užívá předvolební kampaň, kterou koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) naplno odstartovala v polovině července.

„Po dlouhém lockdownu jsem ráda, že konečně můžu zase mluvit s lidmi. Negativní reakce si neberu osobně. Když jsou slušné a konstruktivní, snažím si z nich něco vzít a zamyslet se nad nimi,“ uvedla při vysílání.

Během léta se odreagovává četbou a také se svým manželem Tomášem Pekarou často sportuje. S volební kampaní ho však trápit nechce.

„Pár rozhovorů už dal. Působilo mu to ale stres, protože není zvyklý na mediální vystupování jako já. Kdybych však neměla zázemí, které v manželovi mám, nikdy bych nebyla předsedkyní parlamentní strany,“ řekla 36letá politička.

I manžel se zajímá o politiku

Jak to má pár s politikou, Tomáš Pekara prozradil minulý rok v rozhovoru pro CNN Prima NEWS: „Paradoxně jsem to já, kdo téma politiky doma rozvíjí. Zajímá mě česká i slovenská. Řešíme obě dvě politické scény a v neděli chci politické pořady většinou zapnout já.“

Rodiče Pekarové se však v minulosti o politiku příliš nezajímali. „Během puberty jsem rodičům vyčítala, že nechodí k volbám a že se o věci nezajímají tak, jak by měli. Teď se to velmi proměnilo, až mě to někdy překvapuje. Jsem jim také vděčná za to, jak mě vychovali a jaké mi dali hodnoty. Průpravu do politiky mi dali geniální,“ zmínila Pekarová.

O tom, že by v politice chtěla skončit, nepřemýšlela ani během těžkých dnů pandemie. V blížících se říjnových volbách do Poslanecké sněmovny bude opět kandidovat, a to z prvního místa pražské kandidátky.

Zdroj: cnn.iprima.cz, 27. 7. 2021

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme