Adamová: Vládní koalice je v krizi sjednocená, už jsme to dokázali na konkrétních činech

„Ve chvíli, kdy chtěl prezident jmenovat neúplnou vládu, jsme dokázali, že naše dvě koalice jsou v krizi jednotné. Byla to ukázka, že to nebyla prázdná slova, ale byly to konkrétní činy. Jsme soudržní, je to zatím nejlepší popis našeho fungování,“ dodala Markéta Pekarová Adamová /TOP 09/, předsedkyně Poslanecké sněmovny v Interview Martina Kováře.

11. 1. 2022
Za jeden z nejdůležitějších okamžiků, které novou vládu čekají, považuje Pekarová Adamová hlasování o důvěře. „Je to výjimečný okamžik, debata bude dlouhá, protože i opozice se chce vyjádřit k prioritám vlády, což je samozřejmě správné.“ Za zlomový bod v koalici Spolu považuje to, že jednání nekončí, dokud se šéfové koaličních stran nedohodnou na kompromisu.

Dříve se o předsedkyni Poslanecké sněmovny spekulovalo jako o možné adeptce na ministryni práci a sociálních věcí. „Lidé rádi interpretovali, že si společně s Olgou Richterovou z Pirátské strany na tu funkci nevěříme. Pravda je ale taková, že lidovci hned od začátku vyjádřili, že tento resort je pro ně priorita. TOP 09 měla za prioritu naopak ministerstvo zdravotnictví. Rozhodla jsem se proto nebojovat, náš cíl byl jinde,“ uzavírá Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny.

Poslechněte si další díl Interview Martina Kováře. Hostem moderátora byla předsedkyně TOP 09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Zdroj: Radio Zet, Interview Martina Kováře, 10.1.2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme