× Pojďte do toho s námi.

Beblavý: Bojujte za své hodnoty a pokračujte ve spolupráci s ostatními demokratickými stranami

23. 11. 2019

Dobrý den,

jmenuju se Miroslav Beblavý a jsem předseda SPOLU – občianska demokracia, vaší sesterské strany v rámci Evropské lidové strany. Chci vás tímto pozdravit z Bratislavy, protože se nemůžu osobně zúčastnit vašeho sněmu, a říct vám něco o našich zkušenostech na Slovensku, jak změnit poměry k lepšímu.

SPOLU – občianska demokracia je nová demokratická strana, která vznikla před necelými dvěma lety a od té doby, co jsme se spojili s Progresivním Slovenskem jsme společně zažili více velkých vítězství. Před tím jsme byly dvě nové malé strany, kterým lidé nevěřili, ale naše spolupráce, upřímnost a silní kandidáti dokázali to, že za necelý rok jsme zvolili primátora hlavního města Matúša Valla, zvolili jsme prezidentku Slovenské republiky Zuzanu Čaputovou a letos v květnu jsme poprvé po 15 letech v celostátních volbách porazili stranu SMER a vyhráli evropské volby.

Toto všechno se podařilo díky tomu, že jsme spolupracovali a měli silný program, bojovali jsme za svoje hodnoty, hodnoty evropské, spravedlnost a změnu k lepšímu a chci vás tímto povzbudit, abyste to nevzdávali ani v Čechách. Vím, že situace je často těžká, ale když budete schopní nevzdat se spolupracovat, zahodit svoje ega, věřím, že se to podaří a že se nám společně podaří otočit situaci v Evropě.

Miroslav Beblavý, předseda SPOLU

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram