× Pohněme s tím. Společně!

Projev prezidenta republiky Václava Klause

22. 10. 2011

Vážený pane předsedo, vážení delegáti,

dovolte mi, abych Vám poděkoval za pozvání k účasti na jednání Vašeho dnešního sněmu. Nemohu se bohužel zúčastnit osobně, a proto mi dovolte, abych Vás alespoň touto formou pozdravil a popřál Vašemu jednání úspěch.

Na českou politickou scénu jste vstoupili teprve velmi nedávno a hned po svém volebním úspěchu jste se stali členem vládní koalice. V našich poměrech mimořádná početní většina, kterou tato koalice a její vláda v Parlamentu disponuje, vytvořily v české veřejnosti velké očekávání, že po dlouhé době bude naše země mít vládu silnou a akceschopnou, která prosadí a provede tolik potřebné ekonomické a sociální reformy. Vaše strana nese velkou zodpovědnost za výsledky této vlády a za poměry v naší zemi v širším smyslu. Vaši ministři vedou několik klíčových resortů a disponujete řadou viditelných politiků, kteří své zkušenosti v minulosti získali v různých politických formacích v Parlamentu či se profilovali v komunální politice. Přeji Vám, této vládě i naší zemi, aby Vaše strana této odpovědnosti dostála a naplnila očekávání, které většina voličů v uplynulých volbách zřetelně vyjádřila.

Vážení delegáti, přeji Vám, aby Vaše strana byla spolehlivou a akceschopnou silou na naší politické scéně a přeji Vám, aby tento sněm k tomu významně přispěl.
Václav Klaus
prezident České republiky