Brilantní projev Karla Schwarzenberga, TOP 09 se stává alternativou

29. 11. 2009
Již dlouhou dobu jsem si zoufal, že pro bývalé a slušné voliče ODS zde není relevantní nelevicová náhrada.Po dnešním sněmu TOP 09 mohu slavnostně a s oddechem prohlásit, že alternativa právě vyrostla, a má se čile k světu.

Karel Schwarzenberg svým projevem ukázal jak neskutečně omezení a prohnilí jsou pánové Topolánek s Paroubkem a spol.Jeho spatra pronesený projev vlil do žil unaveného pravicového voliče novou, čerstvou krev.Volič ODS už byl nadmíru znechucen praktikami a stylem jednání vrholných modrých postaviček.Těch tragických postav, které vymýšlejí nesmyslný a lživý materiíál jménem Vize 2020.Poslední kongres promrhal poslední zbytky nadějí v očistu ODS, tento kongres zakonzervoval mafiánskou kulturu strany , a stal se demonstrací arogance a zvůle.

Slušný exčlen ODS , má nyní reálnou alternativu, a tou je TOP09.Tato strana dnes prošla ustavujícím sněmem, který byl velmi plný nadějí a entuziasmu.Byl prostý plánovitého kalkulu, byl prostý snaze urvat co nejvíce prebend při nulové odpovědnosti.Na jeho půdě se nepohybovaly obskurní tváře Paroubků,Topolánků, Langrů a dalších pijavic této země.

Byl to sjezd, který deklaroval práci, který deklaroval, že nebude se nic lakovat na růžovo, byl to sjezd , který odmítl praktiky klientelismu jako moru demokracie.Tento sjezd je poselstvím, že autentická konzervativně demokratická politika se dá provádět jinak, než bezbřehým rozkrádáním státních zdrojů,bezbřehou lží,bezbřehým ignorováním ideově-morálních hodnot.

Sněm TOP 09 ukázal bývalým a slušným členům ODS, že cesta konzervativismu není ztracena.Tento sněm je velkou výzvou, abychom se poprali o místo na slunci s krvežíznivými a nenastnými lidmi , o kolo Topolánka a Paroubka.

Prostá slušnost konzervativního demokrata, slušná suverénnost, odpovědnost k druhým , odpovědnost a úcta k základním mravním principům nezemřely, ba právě naopak, dneškem opět uzřely světlo světa.

Dnešní den je pro mne slavným, hrdě se hlásím k TOP 09.
Jan Mlčoch
blog.iDNES.cz, 28. 11. 2009