Výzva Karla Schwarzenberga k podzimním volbám 2010

13. 10. 2010

Vážení a milí,

po několika měsících se na Vás obracím s laskavou žádostí: nepodceňte volby do Senátu a místních zastupitelstev, které se budou konat již tento týden. Prosím Vás, jděte k volbám.

V květnu tohoto roku se nám podařilo změnit politickou mapu České republiky. Dali jsme najevo, že chceme změnit současný neutěšený stav hospodaření, politické kultury a dodržování práva v naší zemi. Využili jsme našeho práva volit a dali důvěru stranám, které měly ve svém programu závazek připravit pro naši zemi nezbytné reformy. Za pár dnů (15. – 16. října) se budou konat volby, které mohou v případě nepříznivého výsledku reformy zpomalit či zastavit a vrátit nás na cestu, ze které jsme tak rádi odešli.

Dnes jasně vidíme, že čím později se rozhodneme věci měnit, tím tvrdší to má důsledky.

TOP 09 nabízí do Senátu 26 odpovědných osobností, které podpoří rozumné reformy. K volbám do Senátu, na rozdíl do místních voleb, chodí málo lidí. Vliv Senátu při tvorbě zákonů a při ovlivňování politické kultury v České republice se stále podceňuje. Letošní rok je navíc výjimečný – pokud svého práva volit nevyužijeme, reformy, které naše země potřebuje, mohou být zpomaleny či zastaveny. Kritické bude zejména druhé kolo voleb, které se koná o týden později, tedy 22. – 23. října.

Pro každodenní život každého občana jsou komunální volby nejdůležitější. Za rok své existence naše strana ve spolupráci se Starosty kandiduje ve více než tisícovce obcí. Pokud opět nechcete jen přihlížet, volte TOP 09.

V úctě
Karel Schwarzenberg
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme