Petr Žůrek

Kandidát do Senátu za obvod č. 78 - Zlín za STAN (s podporou TOP 09)

Mgr. Petr Žůrek, S.T.D. se narodil 9. září 1966 ve Slavičíně. Střední školu absolvoval ve Zlíně, a to SOU (obor strojírenství) a poté vystudoval CMBF UK v Litoměřicích a CMTF UP v Olomouci, kde získal magisterský titul. Doktorský titul získal na Pontificia universitá lateranense v Římě v oboru řízení a činnost církve. Od roku 2001 se Petr Žůrek účastní mnoha zahraničních pobytů, např.: v Regensburgu, Vídni, Bamberku, Londýně, Opole a Nitře a pracovní a na sociální pomoc pro Afriku orientované pobyty v Augsburku. Od roku 2010 absolvoval mnoho školení a kurzů, např.: „Plánování s veřejností“, „Administrativa PRV“, „Vzdělávání pro starosty“ a jiné.

Po doktorském studiu nastoupil v roce 2001 jako odborný asistent na CMTF UP v Olomouci, kde působil až do roku 2007. V letech 2008 – 2009 byl jako odborný asistent a proděkan na FHS University Tomáše Bati ve Zlíně a následně v období 2009 – 2011 pracoval jako technik a administrativní pracovník v M line Vizovice. Od roku 2002 až doposud působí jako lektor pro různé zájmové skupiny, např.: HITS Praha, CŽV, MSKA, Educol a další. Od roku 2013 předsedá Krajskému sdružení SMSČR ve Zlínském kraji a od téhož roku je ředitel EDUCOL, o.p.s. a členem správní rady NA DLANI, o.p.s. V politice začal působit v roce 2010, kdy se stal místostarostou obce Lhotsko a v roce 2013. V letech 2011 – 2013 pracoval jako projektový manažer MAS VaS, o.s., kde se v roce 2013 stal ředitelem.

Petr Žůrek hovoří plynně italsky a má komunikativní znalost angličtiny, němčiny, polštiny a ruštiny. Mezi jeho zájmy patří kresba, fotografie, sport, cestování a veřejné dění.

Rozhovory a komentáře

Akce s kandidátem