TOP 09 a Starostové: Vyhráli jsme volby!

Studentské volby dopadly pro TOP 09 a Starosty opět dobře

Přes dvacet tisíc studentů ukázalo ve „volbách nanečisto“, čemu a komu věří mladí lidé. TOP 09 a Starostové u nich zvítězili hned ve dvou krajích a celkově se umístili na druhém místě! Hned za piráty…

14. 9. 2012

„Volby nanečisto“ se u nás nekonaly poprvé, proběhly již v roce 2010, kdy TOP 09 mezi středoškoláky zvítězila. Letos získala celorepublikově 15 procent hlasů, druhé místo a v Libereckém kraji a Praze, kde si studenti vybírali ze středočeských kandidátek, dokonce spolu se Starosty zvítězila. A zpralamentních stran byla dokonce celkově první!

Sociální demokraté tradičně, jde-li u dvou ročníků mluvit o tradici, u mladých lidí propadli, demokraté občanští zase oproti roku 2010, kdy měli téměř osmnáct procent, spadli jen na procent osm. TOP 09 a Starostové si svoji pozici mezi budoucími voliči více méně drží. Letos je předběhla pouze pirátská strana.

Studentské „volby nanečisto“ jsou osvětovým projektem podporujícím demokratické smýšlení o společnosti a pocit odpovědnosti za každý volební hlas. TOP 09 proto tuto iniciativu podporuje a má z ní radost. 

Alžběta Plívová, mluvčí TOP 09
Přílohy
PDF Výsledky studentských voleb.pdf (602.2 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme