JUDr. Ing. Rudolf Cogan, Ph.D.

Kandidát na hejtmana Královéhradeckého kraje

Rudolf Cogan se narodil 28. 5. 1971. Vystudoval právo na Právnické fakultě Univerzity Karlovy a v oboru finance Vysokou školu ekonomickou. Absolvoval rovněž ucelený blok studia na University of New South Wales v Sydney.

Po studiu Rudolf Cogan pedagogicky působil na VŠE a na Univerzitě Pardubice. Ve své publikační a vědecké činnosti se zaměřoval na otázky vnitřní organizace obcí a krajů a jejich finančního systému. K tomu publikoval řadu článků, nejvýznamnější je monografie Krajské zřízení, která vyšla v roce 2004. Má advokátní zkoušky a tři roky pracoval jako advokátní koncipient.

Od roku 2002 je v zastupitelstvu města Nová Paka, za sdružení nezávislých kandidátů, jehož je předsedou (toto sdružení získalo od roku 1998 postupně 2, 4, 7 a nakonec 9 mandátů). Od roku 2006 je místostarosta a od roku 2010 starostou; zaměřuje se především na právní otázky a řízení financí města.

Mimo politiku také podniká a sportuje, dělá atletiku a triatlon. V letech 2010 až 2012 byl reprezentantem ČR a startoval na Mistrovství světa a Evropy.

Rozhovory a komentáře

Cogan: Soupeření a podbízení se? To nejsme my

12. 9. 2012
"TOP 09 a STAN povedou velice intenzivní kampaň a já jsem připraven do detailu vysvětlovat naše myšlenky. Obecně chci peníze přesunout k investicím, a hlavně tedy do silnic plus nemocnice Náchod," říká kandidát na hejtmana Rudolf Cogan.
Číst více

TOP 09: Do krajů posíláme zkušené a úspěšné

10. 5. 2012
„Jsme strana, která brání evropské ideály a prosazuje proevropskou politiku také na úrovni regionů. I když nám dnes fouká vítr do obličeje, zodpovědný politik nemá popularitu na prvním místě, ale má tam pouze to, co je dobré pro tuto zemi. Posíláme do voleb správné lidi,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.
Číst více

Email: rudolf.cogan@stanez.cz