JUDr. Ing. Rudolf Cogan, Ph.D.

Kandidát na hejtmana Královéhradeckého kraje

Rudolf Cogan se narodil 28. 5. 1971. Vystudoval právo na Právnické fakultě Univerzity Karlovy a v oboru finance Vysokou školu ekonomickou. Absolvoval rovněž ucelený blok studia na University of New South Wales v Sydney.

Po studiu Rudolf Cogan pedagogicky působil na VŠE a na Univerzitě Pardubice. Ve své publikační a vědecké činnosti se zaměřoval na otázky vnitřní organizace obcí a krajů a jejich finančního systému. K tomu publikoval řadu článků, nejvýznamnější je monografie Krajské zřízení, která vyšla v roce 2004. Má advokátní zkoušky a tři roky pracoval jako advokátní koncipient.

Od roku 2002 je v zastupitelstvu města Nová Paka, za sdružení nezávislých kandidátů, jehož je předsedou (toto sdružení získalo od roku 1998 postupně 2, 4, 7 a nakonec 9 mandátů). Od roku 2006 je místostarosta a od roku 2010 starostou; zaměřuje se především na právní otázky a řízení financí města.

Mimo politiku také podniká a sportuje, dělá atletiku a triatlon. V letech 2010 až 2012 byl reprezentantem ČR a startoval na Mistrovství světa a Evropy.

Rozhovory a komentáře