Ing. Jan Horník

Kandidát na hejtmana Karlovarského kraje

Jan Horník se narodil 19. 3.1954 v Mariánských Lázních. S rodiči se přestěhoval do Karlových Varů, kde vystudoval gymnázium. V roce 1980 dokončil studium Vysoké školy zemědělské v Praze a po ukončení studia pracoval jako projektant v Agroprojektu.

Přestěhoval se na Boží Dar, kde nejprve pracoval v dělnických profesích, poté jako vedoucí lyžařského areálu u TJ Jáchymov. Před listopadem 1989 vedl pobočku JZD Chýně. Po listopadu 1989 výrazně přispěl k osamostatnění obce Boží Dar, v březnu 1990 byl zvolen jejím starostou, kterým je dodnes.

Na podzim roku 2004 byl zvolen senátorem za volební obvod č. 1 Karlovy Vary a vstoupil do Klubu otevřené demokracie (od ledna 2009 senátní Klub TOP 09 a Starostové). V letech 1992–2004 byl členem ODA. V lednu 2009 se stal členem hnutí Starostové a nezávislí a byl zvolen do jeho celostátního výboru. V devadesátých letech byl jedním z iniciátorů založení Sdružení měst a obcí Krušné hory–Západ a následně jeho aktivní člen. V průběhu let byl iniciátorem založení několika sdružení a svazků měst a obcí, ziskových i neziskových organizací ve veřejném sektoru, ale i např. občanské iniciativy na ochranu přírody a životního prostředí.

Jan Horník je podruhé ženatý. Z prvního manželství má dospělou dceru Michaelu. S manželkou Martinou vychovává dva syny, Daniela (1991) a Sebastiana (2003). Baví jej příroda, sport – lyžování a je zakladatelem skateboardové asociace v tehdejším Československu.

Rozhovory a komentáře

Horník: Když slyším lži, musím se ozvat
29. 9. 2012

Horník: Když slyším lži, musím se ozvat

Rozhovor s kandidátem na hejtmana Janem Horníkem

„Jen prodáváme surovinu, místo abychom zkusili přijít na trh s výrobky,“ říká Jan Horník.

Celý článek
Karlovarská krajská nemocnice
23. 9. 2012

Karlovarská krajská nemocnice

Když ČSSD před 4 roky slibovala, jak vyřeší krajské zdravotnictví, tak jsem netušil, kam ho nakonec dovede. ČSSD se velmi rychle rozkoukala a zjistila, že kolem Karlovarské krajské nemocnice a.s. (dále jen „KKN a.s.) se točí velké peníze a z těch se snažila profitovat.

Celý článek
Horník: Kraj se chová zbaběle a nečestně
7. 9. 2012

Horník: Kraj se chová zbaběle a nečestně

„Představitelé Karlovarského kraje se nechovají čestně. Odpovědnost za korupční chování při vedení Regionálního operačního programu Severozápad se zbaběle snaží shodit na orgány státní správy,“ říká kandidát na hejtmana Jan Horník. „Výběr a hodnocení projektů vždy leželo v rukách orgánů zřizovaných krajem,“ dodává.

Celý článek
TOP 09 a Starostové: Jsme na konci dlouhého boje
16. 8. 2012

TOP 09 a Starostové: Jsme na konci dlouhého boje

Senátoři dnes udělali definitivní tečku za procesem, který, nastartován komunálními politiky, trval celých šest let. Schválení změn v rozpočtovém určení daní tak prokázalo, že TOP 09 a Starostové jsou schopni plnit i velké předvolební sliby.

Celý článek
Horník: Senát o zvýšení DPH
16. 8. 2012

Horník: Senát o zvýšení DPH

Rozhovor se senátorem Janem Horníkem

Senátor Jan Horník hovoří o návrhu zákona ministerstva financí týkající se DPH.

Celý článek
TOP 09: Do krajů posíláme zkušené a úspěšné
10. 5. 2012

TOP 09: Do krajů posíláme zkušené a úspěšné

„Jsme strana, která brání evropské ideály a prosazuje proevropskou politiku také na úrovni regionů. I když nám dnes fouká vítr do obličeje, zodpovědný politik nemá popularitu na prvním místě, ale má tam pouze to, co je dobré pro tuto zemi. Posíláme do voleb správné lidi,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Celý článek

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme