Deset a jeden dobrý důvod, proč volit kandidáty TOP 09 a Starostů

11. 10. 2012

Vy rozhodujete. Vy si vyberete zástupce, kteří budou spravovat věci ve vašem kraji a hospodařit s penězi vašeho regionu. Volby jsou proto nejdůležitější událostí roku. Můžete ovlivnit dění kolem vás. Už víte, proč volit TOP 09 a Starosty do kraje?

  1. Donutíme kraje k transparentnímu hospodaření. Zastupitelstva krajů i výborů budou veřejná, stejně jako záznamy z nich a hlasování. Zveřejníme podklady k jednání, zápisy a usnesení, i dokumenty.
  2. Neslibujeme nesplnitelné. Občanům řekneme o plánech kraje a před každou investicí nad 500 tisíc korun (bez DPH) uděláme analýzu proveditelnosti, návratnosti a hospodárnosti.
  3. Rozpočet kraje uvidí každý. Ve srozumitelné podobě s komentářem, přehledem závazků a pohledávek a s uvedením názvu či jména věřitele/dlužníka a s plánovanými investicemi.
  4. Nezadlužujeme vlastní děti. Rozpočtová opatření budeme schvalovat stejně jako rozpočet a budeme držet dluhy kraje na uzdě. Přesně tak, jak určuje nová finanční ústava, a dřív, než bude platit.
  5. Žádné velké protikorupční strategie nepotřebujeme. Zveřejníme všechno a také odměny všech volených funkcionářů a platy zaměstnanců v nejvyšších pozicích, včetně odměn.
  6. Na veřejné zakázky a smlouvy kraje a jeho organizací máme přísnější metr, než má platný zákon. Zveřejníme všechny smlouvy včetně příloh, dodatků, předávacích protokolů a zpráv z kontrol. A také všechny proplacené faktury včetně příloh a všechny objednávky.
  7. Nerozkrádáme evropské dotace. Naopak - využijeme je účelně, spravedlivě a transparentně.
  8. Chceme, abyste měli přehled o nemovitostech kraje a jejich využití. Pokud je budeme prodávat, tak pouze veřejnou obchodní soutěží nebo veřejnou aukcí.
  9. Dáme výdaje kraje pod vaši kontrolu. Vše nad 100 tisíc korun (bez DPH) zveřejníme a k tomu údaje o datu, příjemci, výši a důvodu platby. Veřejné budou také všechny smlouvy týkající se majetku.
  10. S námi bude kraj odpovědný. Chceme, aby za každé rozhodnutí odpovídala konkrétní osoba, která bude ručit za to, že rozhodnutí je v souladu se zákony a není pro kraj nevýhodné. Po auditu hospodaření budeme vymáhat případné škody.

A ještě jeden argument navíc: Nevstoupíme do koalice s komunisty. Politici KSČM nedeklarují stejné principy jako je například transparentnost. V koalicích s ČSSD konzervují korupční prostředí.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme