Klinecký: TOP 09 garantuje naši prozápadní orientaci

11. 10. 2017

Do voleb dnes zbývá 9 dní, představujeme kandidáta číslo 9: 

Mgr. Tomáš Klinecký

37 LET

MÍSTOSTAROSTA ČESKÉHO BRODU, ADVOKÁT

ČESKÝ BROD, TOP 09

 Proč kandiduji právě za TOP 09?

TOP 09 pro mě byla od svého vzniku stranou, která nejlépe odpovídala mým politickým postojům. Dnes jde o jedinou proevropskou pravicovou stranu, která jednak garantuje naši prozápadní orientaci, jednak hájí zájmy podnikatelů a střední třídy vůči stále se rozrůstající regulaci, byrokracii a kontrole ze strany státu. TOP 09 je sice považována za konzervativní, je ale zároveň moderní, dívá se dopředu za horizont 4 let a především není to strana populistická.

Proč jsem vhodným kandidátem na poslance?

Od ukončení vysokoškolského studia na právnické fakultě působím v advokacii, nejprve jako advokátní koncipient, poté jako samostatný advokát v Českém Brodě. Při této práci mám možnost se seznámit s řadou běžných problémů, které lidé řeší. Zároveň jsem se dlouho zajímal o život ve městě, jeho podobu a rozvoj, a tedy logicky i o komunální politiku. I proto jsem se podílel na sestavení kandidátky TOP 09 v komunálních volbách a od roku 2014 jsem neuvolněným místostarostou Českého Brodu. Myslím si, že pro případnou práci poslance je práce v obci zcela nepostradatelná. 

Proč věřím, že dělat politiku má smysl?

Pro mě je velmi důležité nebýt na politice ekonomicky závislým, protože mi to dává naprostou svobodu v rozhodování. Ale zároveň jsem přesvědčen, že jako ve všech oborech, i tady by měli být profesionálové. Politika je prostor, kde bychom se měli domluvit, v jaké obci nebo zemi budeme žít, týká se tedy nás všech. Myslím si, že lidé by měli do politiky vstupovat, abychom ji nenechali napospas jen těm, kteří sledují jiné než veřejné zájmy a ještě přitom ukazují na všechny ostatní. Neměli bychom se politiky štítit, protože ta je taková, jací jsou lidé v ní. Čím více slušných a schopných lidí se do politiky odváží, tím bude čistší a lepší.

tomáš klinecký, kandidát do psp čr 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme