Pospíšil: Nové infocentrum na Hradě vnímám jako novou éru spojenou se změnou na postu hlavy státu

4. 10. 2023

Pražský hrad má od pondělí nové informační centrum pro turisty. Není ani první, ani jediné, jeho výjimečnost tkví v tom, že jde o první turistické informační centrum (TIC), které v areálu Hradu provozuje město Praha prostřednictvím své organizace Prague City Tourism (PCT).

„Lidé budou mít další možnost dozvědět se více praktických a zajímavých faktů o metropoli. Zároveň se tím startuje další spolupráce mezi dvěma veličinami – pražskou radnicí a Pražským hradem,“ řekl při slavnostním otevření centra primátor Bohuslav Svoboda. 

První „městské“ TIC na Pražském hradě nabídne kromě praktických informací o Praze či vstupenek do památek v podobě Prague Visitor Pass také komentované prohlídky v českém jazyce. Ty návštěvníky zavedou i do běžně nepřístupných prostor Hradu, například do krypty katedrály sv. Víta či na pavlač Starého královského paláce, odkud je krásný výhled do zahrady Na Valech a na Prahu.

PCT pro svou novou pobočku zrekonstruovala historické prostory původní Bílé věže na III. nádvoří, kde donedávna bývala směnárna. 

Nové infocentrum je dalším krokem při znovuotevírání Pražského hradu, tak jak to už ve své předvolební kampani slíbil současný prezident Petr Pavel. „Já nové městské infocentrum na Hradě vnímám velmi symbolicky, a to jako novou éru spojenou se změnou na postu hlavy státu,“ konstatoval náměstek primátora pro kulturu a cestovní ruch Jiří Pospíšil.

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme