TOP 09 na Praze 5 s heslem „Umíme“ zahájila kontaktní kampaň

14. 9. 2018

Akcí Hovory pod deštníkem v parku Portheimka odstartovala TOP 09 Praha 5 kontaktní kampaň před komunálními volbami. Do nich stranu vede současný starosta Prahy 5 Pavel Richter. Kandidáti TOP 09, kteří jsou v současném vedení radnice, uměli najít řešení řady dlouholetých problémů Prahy 5. Do voleb jdou proto s heslem „Umíme".

Za prací TOP 09 na radnici páté městské části jsou konkrétní výsledky, které zlepšily život místních občanů. „Pod naším vedením se Praha 5 stala městskou částí, ve které se z celého hlavního města postavilo nejvíce nových bytů. Dotáhli jsme projekt stavby nové školy na Knížecí. Budeme tak první radnice v Praze, která po revoluci postaví pro děti úplně novou školu,“ říká starosta Prahy 5 Pavel Richter. „V dalším volebním období dosáhneme toho, aby byla Praha 5 ve stavbě nových bytů i nadále vzorem ostatním městským částem. Už jsme dokázali, že to umíme,“ uvedl lídr kandidátky TOP 09 Pavel Richter.

„Starosta, který by pouze seděl v kanceláři, toho pro svou obec udělá jenom půlku. Vždycky je potřeba, aby chodil mezi lidi. To pravidelně dělám a také se těším, že se budu moci s občany bavit o budoucnosti Prahy 5 na dalších akcích a při door-to-door kampani, kterou jsme dnes zahájili,“ uvedl lídr kandidátky TOP 09 a starosta Prahy 5 Pavel Richter. „Hned z prvního setkání máme od lidí úkoly do dalšího volebního období. Například zatlačit na magistrát, aby zavedl autobusovou linku mezi Andělem a Hradčanskou,“ dodává starosta Richter.

Díky dohodě s developery se Praze 5 pod vedením TOP 09 daří získávat peníze na lepší rozvoj obce. „Umíme udělat Prahu 5 vlídnější. Na radnici se nám podařilo zajistit, aby stavaři odváděli do obecní kasy peníze na další rozvoj městské části. Jsou to peníze navíc, za které pro občany postavíme sociální byty a byty pro seniory a podpoříme umění ve veřejném prostoru. Už nyní za ně pořádáme kulturní akce nebo udržujeme veřejnou zeleň,“ říká zastupitelka Prahy 5 a dvojka kandidátky TOP 09 Nadežda Priečinská. „I v dalším volebním období budeme pracovat na tom, aby se veřejné prostory na Praze 5 staly příjemnějšími. Aby lidem sloužily jako místa, která nejsou pouze plochou, ale nabízely občanům něco navíc. Například výstavy nebo koncerty,“ doplnila Nadežda Priečinská.

V rámci chystaných akcí a kontaktní kampaně se budou lidé moci potkat s kandidáty TOP 09 do zastupitelstva Prahy 5 i ve speciálních kioscích na Andělu u stanice metra, na Kavalírce roh Musílkova a Plzeňská a dále na Barrandově na Tilleho náměstí.

Petr Kučera, krajský manžer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme