Doc. Ing. Mgr. Martin Dlouhý, Dr., MSc.

lídr obvodu V.

Narodil jsem se v roce 1970. V Praze žiji od začátku svých vysokoškolských studií v roce 1988. V roce 1993 jsem absolvoval Fakultu informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze, na niž jsem nastoupil jako odborný asistent. Při zaměstnání jsem vystudoval veřejnou a sociální politiku na Fakultě sociálních věd UK. Díky stipendiu jsem mohl odjet do Londýna, kde jsem absolvoval obor zdravotní politika a finance na London School of Hygiene a London School of Economics.

V roce 1998 jsem získal na VŠE doktorát v oboru ekonometrie a operační výzkum. V současnosti pracuji jako docent na Fakultě informatiky a statistiky VŠE v Praze, kde přednáším o možnostech využití matematického modelování v manažerském rozhodování a při optimalizaci podnikových procesů. Jsem autorem či spoluautorem knižních publikací, vysokoškolských skript a odborných článků.

V letech 2000–2006 jsem byl zástupcem ředitele Institutu zdravotní politiky a ekonomiky. V minulosti jsem připravoval různé koncepční a analytické materiály pro ministerstvo zdravotnictví, kraje, nemocnice, neziskové organizace a soukromé firmy. V oblasti zdravotnického výzkumu spolupracuji na různých projektech s kolegy z Evropy a USA. Kromě toho jsem přednášel ekonomiku zdravotnictví na lékařských fakultách a na Institutu pro postgraduální vzdělávání ve zdravotnictví. Rok jsem strávil na Kalifornské univerzitě v Berkeley, kde jsem se zabýval především financováním a ekonomikou zdravotnictví.

V politice na úrovni hlavního města Prahy bych se rád věnoval zdravotnictví a sociální politice. Mám též zkušenosti se školskou problematikou a veřejnými financemi. Jsem přesvědčen, že politická rozhodnutí musí být založena na vědeckých poznatcích a zkušenostech, nikoliv na neověřených dojmech.

Své členství v TOP 09 chápu jako příležitost změnit stav české politiky. Předtím jsem nebyl členem žádné strany. V TOP 09 jsem předsedou regionální organizace v Praze 3 a členem pražského krajského výboru.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme