V IPRu se debatovalo o Městském okruhu

13. 9. 2019

Zásadní změny Prahy z hlediska dopravy a výstavby. O tom bude série několika debat, kterých se zúčastní náměstci primátora Adam Scheinherr a Petr Hlaváček. První večerní setkání s veřejností proběhlo v prostorách pražského CAMPu v Institutu plánování a rozvoje a týkalo se Městského okruhu.

Městský okruh. To bylo téma, kterému se věnovala první debata v pražském CAMPu. Zúčastnili se jí náměstci primátora Adam Scheinherr a Petr Hlaváček. Ti seznámili veřejnost s aktualitami ohledně tohoto projektu.

"Projekt běží, připravuje se. Dnes chceme ukázat průběžné výsledky z projektování. Ukážeme jak by mohl městský okruh vypadat, že už to nebude stavba, která bude rozdělovat město a městské části. Bude to stavba, která je zakomponována do města tak, že město se může dál rozvíjet," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Hlavní otázky, na které se účastníci debaty snažili odpovědět, byly např. na to, kde bude projekt pokračovat, jak ulehčí dopravě v metropoli a co bude po dokončení okruhu.

"My máme ambici předat další reprezentaci právoplatné územní rozhodnutí na tu stavbu. Takže ještě nejsme ve stavbě. Jsme v nějakém poločase. Vidím, že máme řešení, které je projednatelné a je možné ho komunikovat s obyvateli, s městskými částmi, je možné za něj bojovat," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Formu veřejné debaty oba náměstci vítají. Návštěvníci jim po úvodních slovech mohli klást dotazy a také vznášet podněty a připomínky. Prostory pro debatu poskytl IPR hl. m. Prahy.

"My vítáme, že tato debata se koná v CAMPu. Přesně proto CAMP vznikl. Aby se lidé mohli přijít zeptat a dozvěděli se, co se v Praze chystá," řekl Marek Vácha, tiskový mluvčí IPR hl. m. Prahy.

Debaty budou ještě pokračovat. Měly by se konat pravidelně jedenkrát měsíčně podle časových možností náměstků primátora. Hovořit se bude nejen o dopravě ale také o veřejném prostoru nebo urbanismu.

Zdroj: PrahaTV.cz

Štítky
Osobnosti: Petr Hlaváček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme