Praha vykoupí pozemky pro stavbu parkovacího domu P+R v lokalitě Dlouhá míle

11. 12. 2018

Majetkový výbor doporučil zastupitelům hl. města Prahy, aby urychleně odkoupili pozemky v lokalitě Dlouhá míle v katastru Prahy 6. Vyrůst tam má parkovací dům P+R s kapacitou 1000 míst, na který by navazovala železniční trať na letiště. Ulevil by mimopražským i husté dopravě v centru.

Výstavbou takzvaného P+R parkoviště, park and ride (zaparkuj a jeď), v lokalitě Dlouhá míle chce Praha odlehčit stále hustější dopravě ve svém nitru. Mimopražští ze západní části metropole, Středočeského či Ústeckého kraje by tak nemuseli auty zajíždět do centra. Náš REGION informoval jako první o tom, že důležitý krok pro stavbu jednoho z klíčových záchytných parkovišť schválil Výbor pro správu majetku Zastupitelstva hlavního města Prahy. Zastupitelům doporučil, aby urychleně odkoupili pozemky v blízkosti zastávky MHD Dlouhá míle.

„Jde o klíčovou lokalitu, kde by v budoucnosti měla být důležitá vlaková stanice s odbočkou kladenské dráhy na letiště. Ideální místo pro P+R parkoviště, které sníží množství aut přijíždějících a parkujících v pražských ulicích,“ řekl pro Náš REGION pražský radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09).

Podle studie Fakulty dopravní ČVUT není na západním okraji metropole k dispozici dostatečný počet parkovacích míst. Výstavba P+R parkovišť je tak podle odborníků důležitým řešení narůstající hustoty dopravy v Praze. „Je to věc, kterou je třeba začít řešit okamžitě. Proto jsem majetkovému výboru navrhl urychlený výkup pozemků,“ dodal Chabr pro Náš REGION.

Doporučení magistrátního výboru pro majetek by mělo přispět k hladkému schválení výkupu pozemků zastupitelstvem.

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme