Pospíšil: Nečinnost vlády likviduje živnostníky v Praze

22. 4. 2020

Stačilo devět minut a bylo po všem! V úterý ráno mohli pražští podnikatelé začít žádat o bezúročné půjčky z programu Covid Praha. Do něj hlavní město vložilo 600 milionů z evropského operačního programu Praha – pól růstu, dohromady půjde o záruky za 1,4 miliardy korun. Program podnikatelé vyčerpali během devíti minut, informoval primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Působí to jako cílená likvidace podnikatelů a živnostníků na území hlavního města,“ čílí se jeho koaliční partner Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu).

Ministerstvo průmyslu a obchodu městu původně přislíbilo do jeho programu další peníze, Praha je ale nakonec nedostala, budou přesunuty do vládního programu COVID III.

Program COVID Praha, který město spustilo v úterý, byl už po rekordních devíti minutách minutách vyčerpaný.Pražské podnikatele opět hodila vláda přes palubu, když nezabezpečila dostatečnou výši záruk v záchranném programu COVID Praha,“ komentoval Jiří Pospíšil s tím, že primátora Hřiba několikrát upozorňoval na to, že je na garance potřeba víc peněz. „Za devět minut od spuštění přestal Českomoravská záruční a rozojová banka přijímat žádosti a peníze byly vyčerpány. Za devět minut! Tohle už působí jako cílená likvidace podnikatelů a živnostníků na území hlavního města,“ řekl Blesk.cz a zároveň vyzval vládu, aby přijala opatření, která „zastaví likvidaci podnikatelů v Praze“.

Zdroj: Blesk.cz

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme