Nový podcast Dycky Praha! spojuje zástupce pražské politické opozice Alexandru Udženija (ODS) a zástupce magistrátní koalice Jiřího Pospíšila (Spojené síly pro Prahu)

6. 1. 2022

Nový podcast Dycky Praha! spojuje zástupce pražské politické opozice Alexandru Udženija (ODS) a zástupce magistrátní koalice Jiřího Pospíšila (Spojené síly pro Prahu), kteří si zvou osobnosti kulturního i podnikatelského života. Prvním z nich je ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer, který je nejen divadelníkem a hercem, ale také třeba restauratérem.

„Já jsem hlavně rybář. Pan Werich říkal jedno staré čínské přísloví, že čas strávený na rybách se nezapočítává,“ říká Töpfer. Ten se ovšem v současnosti věnuje především Divadlu na Vinohradech, kde jde ředitelem. „Teď už jsem spíš polír a stavitel. Divadlo bylo postavené za dva roky a my ho teď za osm let neopravíme. Ta byrokracie je úžasná,“ dodává.

Podle něj by měl být celý projekt hotový na jaře 2023 a mělo by být vyhlášeno výběrové řízení. „Očekávám, že druhá a třetí firma se odvolá a budu jezdit do Brna na ÚOHS. Na podzim by se pak mohlo kopnout. Nebude tam žádný umakart. Bude se skvět v plné nádheře, jak vypadalo v roce 1907. Technologie bude celá nová. Otevřít by se mělo v listopadu 2025, nejhůř v roce 2026,“ dodává.

Töpfer byl v minulosti šest let senátorem, po čemž se mu podle jeho slov „docela stýská“. „Člověk zjistí, jak je složité, aby něco udělal a prosadil,“ říká a upozorňuje, že v politice „zpokorněl“. Sám prý s každým vyjde a dodnes se stýká s politickými odpůrci.

Pokud vás zajímá, proč žije Tomáš Töpfer za Prahou, proč celý život pracuje tak, aby nikdo nepoznal, že je líný, proč žije v ekologickém domě a jezdí elektromobilem či proč vysadil lipovou alej, poslechněte si nový podcast Dycky Praha!

https://www.info.cz/video/dyckypraha/tomas-topfer

zdroj: INFO.CZ

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme