Hroza rezignoval coby místostarosta Prahy 4. Chce se na plný plyn věnovat práci na magistrátu

17. 4. 2023

Pražský radní Michal Hroza (TOP 09) dnes rezignoval na funkci místostarosty Prahy 4. Důvodem je, že Hroza je od února členem rady hlavního města. Na jeho místo nastoupil stranický kolega Filip Vácha. Uvolněnou pozici radního pak zaujal Petr Tomáš Opletal (TOP 09). Změny dnes schválili zastupitelé městské části. Volby ve čtvrté městské části vyhrála koalice Společně - ODS a TOP 09, druhé skončilo ANO a třetí Praha 4 Sobě - sousedé a nezávislí.

Praha 4 zahrnuje celá katastrální území Braník, Hodkovičky, Krč, Lhotka a Podolí a části katastrálních území Nusle, Michle, Záběhlice a Vinohrady. V městské části  vládne koalice ODS, TOP 09 a ANO, které byly ve vedení radnice už v uplynulém volebním období. Vítězové voleb Společně - ODS a TOP 09 získali v zastupitelstvu 13 mandátů, druhé skončilo ANO s deseti mandáty a třetí Praha 4 Sobě - sousedé a nezávislí má osm zastupitelů, stejně jako čtvrtí Piráti. Šest zastupitelů mají na pátém místě Společně - KDU-ČSL + STAN. Voleb se zúčastnilo 41,92 procenta voličů.

„Jsem bytostně přesvědčen, že sliby se mají plnit, a tak jsem se dnes vzdal svého postu místostarosty Prahy 4, abych se mohl plně věnovat funkci radního pro infrastrukturu na pražském magistrátu. Na čtyřce si ponechám pouze funkci řadového zastupitele,“ řekl ČTK Hroza. Na magistrátu je součástí koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Pirátů a STAN.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme