Dycky Praha! Pokud by padla nezávislá Ukrajina, jsme další na řadě. Zelenského vnímám podobně jako Havla, říká Marvanová

17. 3. 2022

Vladimir Putin podle Marvanové jasně ukázal, že se nezastaví před žádnou formou agrese. „Pokud se nebudeme bránit, tak nás klidně také zabere. To nesmíme dovolit. Pevně doufám, že i ze strany EU a Západu dojde na ráznější rétoriku. Takoví Němci si teď mohou přijít méně ohrožení, ale to je velmi krátkozraké. Ukrajinci bojují i za nás a my musíme udělat vše pro to, aby zvítězili. Nesmíme dovolit, abychom byli opět zotročeni. A Putinovi po celých dvacet let o nic jiného nejde,“ hodnotí situaci Marvanová, která neskrývá roztrpčení z udělení státního vyznamenání prezidentu Zelenskému ze strany Miloše Zemana. 

„Je to nevkusné. Do poslední chvíle Zeman podporoval Putina a spolu se svými poradci bagatelizoval ruskou hrozbu a aktivně Putinovi svými postoji pomáhal. A teď najednou otočí a ocení toho, koho jeho přítel Putin chce zavraždit? To je, jako kdyby se Pilát Pontský rozhodl ocenit Ježíše,“ kritizuje Zemanovo počínání Marvanová. 

Má podle Marvanové Rusko naději na demokratizaci země? A co Marvanová vzkazuje ukrajinským obráncům? Poslechněte si celou epizodu.

Zdroj: https://www.info.cz/video/dyckypraha/pokud-by-padla-nezavisla-ukrajina-jsme-dalsi-na-rade-zelenskeho-vnimam-podobne-jako-havla-rika-marvanova

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme