Druhá etapa Rohan City v Karlíně nabídne byty, kanceláře a nový most

8. 3. 2019

Po architektonické soutěži je konečně známa podoba druhé etapy projektu Rohan City, do nějž vítězný ateliér Schindler Seko architekti zakomponoval i Rohanský most. V druhé etapě chce Sekyra Group postavit téměř 500 bytů a pětadvacet tisíc metrů čtverečních kancelář

Architektonické soutěže se zúčastnilo devět studií. Vítězný koncept ateliéru Shindler Seko architekti se stane jakýmsi základem. Na jeho finální podobě však budou s vítězných studiem spolupracovat i další architekti.

„V této roli se ateliér bude podílet i na architektuře vybraných budov. Aby byla nová čtvrť architektonicky rozmanitá, nesla atmosféru živého města a vyvarovala se uniformity, doporučila porota zapojit do architektonického plánu i dalších pět studií,“ informovali zástupci Sekyra Group.

Návrh druhé etapy Rohan City počítá se zvednutím terénu Rohanského ostrova a zklidnění Rohanského nábřeží. Zásadní bude most, který propojí Karlín s Holešovicemi. 

„Bonusem je, že tento projekt vytváří podmínky pro vznik nového metropolitního parku na Rohanském ostrově, který by měl být novým, krásným a veřejně přístupným parkem a já osobně se na něj moc těším,“ vyjádřil podporu projektu náměstek primátora Petr Hlaváček.

První etapa Rohan City naproti budově Invalidovny, se má začít stavět v roce 2020.

Druhá etapa s investicí zhruba tří miliard korun by se mohla začít stavět za tři až čtyři roky.

Za patnáct let by mohlo v Rohan City bydlet okolo čtyř tisíc lidí.

Štítky
Osobnosti: Petr Hlaváček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme