Chabr: Vánoční trhy jsou pro Prahu ekonomickým přínosem

3. 1. 2020

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí opět ve světě zabodovaly. Britský deník The Times je zařadil mezi 5 nejhezčích v Evropě. Pokud jste je během prosince navštívit nestihli, máte poslední možnost. Otevřené budou už jen do Tří králů.

Vánoční trhy na pražském Staroměstském náměstí jsou jedny z 5 nejlepších v Evropě. Alespoň tak to vidí prestižní britský list The Times. Podle deníku jsou trhy ideálním místem pro trávení dovolené v slavnostním období adventu.

"My jsme za to velmi rádi, protože konkurence je opravdu velká. Města po celém světě si opravdu dávají záležet, aby právě ty jejich trhy byly nejkrásnější. A pro nás je to samozřejmě výzva, abychom trhy připravili tak, aby se tam každý cítil skvěle a užil si tu sváteční atmosféru a dal si něco dobrého. Takže my jsme velmi rádi a bereme to jako další výzvu do dalšího roku," řekla Hana Tietze, tisková mluvčí Taiko.

Redaktoři britských Times vyzdvihují i vánoční strom a jeho nasvícení nebo gastronomické zážitky a doporučují turistům dát si pravý český grog.

"Pro nás je to prestižní záležitost. My jsme rádi, že společnost, která je provozuje, do nich investuje nemalé prostředky. A je nutno dodat, že pro Prahu jsou ty trhy ekonomickým přínosem," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Oblibu vánočních trhů potvrzují i samotní trhovci, kteří zde prodávají ručně vyrobené věci. Ty jsou u turistů velmi populární.

Trhy na Staroměstském náměstí potrvají do pondělí 6. ledna. A tak máte jednu z posledních příležitostí je navštívit.

Zdroj: PrahaTV.cz

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme