Chabr: Při příležitosti 17. listopadu nasvítíme Petřínskou rozhlednu v národních barvách

15. 11. 2019

V rámci oslav 17. listopadu bude Petřínská rozhledna svítit v národních barvách trikolóry. V centru Prahy budou na stožárech veřejného osvětlení vlát státní vlajky. 

Nasvícení rozhledny zajistí po dohodě s vedením metropole společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP). V rámci oslav osudového roku 1989 byl v příslušných dnech  Petřín slavnostně nasvícen již v srpnu v barvách trikolory Litvy, Lotyšska a Estonska, v říjnu v barvách trikolory Maďarska a na začátku listopadu v barvách Německa a Bulharska.

,,Slavnostní nasvícení vyvrcholí 17. listopadu, kdy bude rozhledna nasvícena v barvách trikolóry České a Slovenské republiky. Pro tuto příležitost jsme připravili unikátní nasvícení, při kterém se Petřín promění v plápolající svíci. Celý efekt bude umocněn dynamicky proměnným LED osvětlením,“ uvedl Tomáš Novotný, místopředseda představenstva společnosti THMP.

Správce veřejného osvětlení navíc na přání vedení metropole osadí na stožáry 170 státních vlajek. „Jedná se o lokality v centru Prahy jako je Václavské náměstí, ulice Na Příkopě a Národní, Albertov, Smetanovo nábřeží a most Legií,“ sdělil pražský radní Jan Chabr.

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme