Cestu z Anděla na Hradčanskou si „tunelbusem“ už zkrátily desítky Pražanů

24. 9. 2018

Speciální autobusovou linkou propojující Prahu 5 s Prahou 6 skrz tunelový komplex Blanka využilo za první týden jejího provozu několik desítek cestujících. Projekt iniciovali politici TOP 09 v páté městské části v rámci volební kampaně.

„První týden provozu ukázal, že náš předpoklad, že cesta z pětky na šestku se zkrátí až o dvacet minut, se naplnil. A není to jen předvolební proklamace. Je to prostě fakt, který nám dává do rukou pro nadcházející volební období pádné argumenty pro jednání s Magistrátem hl. m. Prahy, při kterých bychom rádi docílili alespoň dohody na tom, že „tunelbus“ bude zaveden ve zkušebním provozu,“ říká starosta Prahy 5 Ing. Pavel Richter.

Naposledy byla metropole zavedení autobusové linky projíždějící tunely z Prahy 6 na Prahu 5 nejblíže v únoru letošního roku. Mělo se jednat o linku 126 vedoucí z Hradčanské přes Střešovice a Anděl do stanice Na Knížecí. Na realizaci se tehdy dohodly Ropid, Praha 5, Dopravní podnik hl. m. Prahy a vedení města. Právě podle vedení metropole mělo dojít ke spuštění pilotního provozu na jaře s tím, že vytíženost linky se bude testovat do konce roku.

„Nic z toho se nestalo. Město se k zavedení linky i přes únorovou dohodu nikdy nerozhoupalo. Nezbývalo nám tedy nic jiného, než se do toho pustit sami a ukázat Pražanům, že to jde, že takové dopravní spojení je v jejich prospěch a my ho umíme zařídit,“ dodal Pavel Richter.

Propagační jízdy na trase Hradčanská – Anděl budou v provozu denně od 16 do 19 hodin v třicetiminutových intervalech až do začátku voleb.

zdroj: https://m.novinky.cz/vase-zpravy/zprava?aId=52444

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme