Budoucnost pasáže u stanice metra C Budějovická

1. 9. 2022
Městská část Praha 4 a Magistrát hlavního města Prahy představují projekt, jehož cílem je na vrhnout proměnu pasáže u stanice metra C Budějovická. Průchod, který spojuje Olbrachtovu ulici s ulicí Antala Staška, nabízí v současné kromě vstupu do stanice metra severním a jižním vestibulem, vstup do obchodního centra DBK a řadu obchůdků a provozoven služeb. V budoucnu by se měl proměnit ve víceúčelový prostor. 
Výstavu společně zahájili radní hlavního města Prahy pro oblast správy majetku a majetkových podílů Jan Chabr (TOP 09) a místostarostové městské části Praha 4 Zdeněk Kovářík (ODS) a Michal Hroza (TOP 09). Na osmi výstavních panelech je představeno osm pohledů na pasáž, která by se měla podle projektu změnit v harmonický prostor mimo jiné prostřednictvím vyvážených barev a sjednocených stavebních materiálů.
 
„Nejzatíženější stanice metra v Praze 4 potřebuje pěkný a kvalitní vnější prostor,“ uvedl 1. místostarosta pro dopravu, finance a evropské fondy Zdeněk Kovářík„Jsem rád i za dílčí úpravu, která bude hotova už letos.“
„Tento projekt naváže na opravu terasy nad jižním vestibulem metra, která byla dlouho v havarijním stavu,“ uvedl místostarosta pro majetek a kulturu Michal Hroza„Naším cílem je oživit celou pasáž díky zeleni, jednotnému označení obchodů a jejich výloh a omezení vizuálního smogu.“
Dlouhodobě opomíjený prostor, který je dnes směsicí staveb a materiálů z různých dob, od vybudování DBK až po dnešek, tak nabídne veřejnosti větší míru využití, aby pasáž nebyla jen průchodem, ale i místem pro trávení volného času.

Zdroj: https://praha4.cz/Budoucnost-pasaze-u-stanice-metra-C-Budejovicka.html

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme