Zrušené zastupitelstvo Prahy 5

20. 5. 2010

Úřad městské části Prahy 5  oznámil, že z důvodu omluvy 22 členů se  dnes řádně svolané zastupiteklstvo Prahy 5 ruší. Opoziční zastupitelé se již nějaký čas netajili tím, že se 20. května pokusí odvolat městskou radu v čele se starostou Milanem Jančíkem. Na rozdíl od předchozích pokusů, šest měsíců před podzimními komunálními volbami  údajně několik členů městské rady a vysokých funkcionářů prozřelo a další starostování Milana Jančíka je pro ně nadále neudržitelné. Jedná se zejména o prvního místostarostu Horáka, pány Ebela, Remla a Heislera.  Nejen tito zastupitelé v listopadu 2006 svými hlasy dopomohli Jančíkovi do křesla starosty, ale celé období s jeho politikou neměli žádné problémy.

Zajímavou roli v kauze odvolaného zastupitelstva hraje koaliční smíchovská sociální demokracie. Předseda Jiří Paroubek se poslední dobou vyjádřil, že socialisté by neměli Jančíka podporovat. Zřejmě nejednotná sociální demokracie  strčila hlavu do písku. Rušení se stalo novým fenoménem na Smíchově. Zrušeno bylo nejen dnešní zastupitelstvo, ale údajně  i jednání  smíchovských socialistů, na kterém se mělo o jednotném postoji strany jednat.

Pokud myslí ČSSD a zastupitelé kolem místostarosty Horáka svá prohlášení vážně, měli by ještě dnes rezignovat na všechny svoje posty  v městském zastupitelstvu. K nim by se rozhodně měla přidat i zastupitelka Morávková, která se před časem ujala funkce předsedkyně kontrolní komise souhlasem s kandidaturou přes mobil. Zajisté i ona z titulu této klíčové funkce má dostatek zajímavých informací, kterými odvolání městské rady na Smíchově podpoří. Současná situace na smíchovské radnici je dalším dokladem úpadku pražské ODS a lavírování   smíchovské ČSSD.

 

František Laudát
Předseda TOP 09 Praha
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme