Změny v dozorčích radách

31. 5. 2013

V důsledku posledních událostí mění Rada hlavního města Prahy dozorčí rady firem, které patří hlavnímu městu nebo v nich má Praha podíl. TOP 09 těmito změnami dokladuje svou odpovědnost za vedení hlavního města.

Provedení změn na místech v dozorčích radách pokládají radní hlavního města za povinnost, kterou jsou vázání svým voličům. Proto rozhodli o výměně, případně o odvolání těch osob, k jejichž práci nemají důvěru. TOP 09 je přesvědčena, že ve vrcholných orgánech městských firem musí být pouze jedinci, kteří jsou nejen odborně fundovaní, ale zároveň jejich výkon naplní očekávané nároky. To znamená, že bude směřovat k efektivnímu a úspornému řízení podniků. Radní k tomu jednoznačně vede odpovědnost za chod hlavního města.

Důsledkem těchto kroků je i finanční úspora. Příkladem může být dozorčí rada Obecního domu. Radní Václav Novotný k tomu uvádí: „Z dozorčí rady Obecního domu byl odvolán pan Zeman, který tuto funkci vykonával za desítky tisíc korun měsíčně. Paní Černochová, která zaujala jeho místo, se vzdává odměny za výkon funkce. Tímto směrem je třeba postupovat.“

TOP 09 hodlá jít touto cestou i nadále. „Pro současné vedení je prioritou být v souladu s odpovědností svým voličům řádným hospodářem, který učiní všechny kroky pro zamezení neefektivního financování hlavního města,“ uvedl náměstek primátora Pavel Richter.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme