Zastupitelé HMP za TOP 09 budou diskutovat s občany o Praze

27. 1. 2014

Od 30. ledna 2014 budou mít Pražané možnost setkávat se pravidelně se zastupiteli hlavního města za TOP 09. Podněty, nápady, ale i kritické připomínky k tématům, která je zajímají, mohou konzultovat s jednotlivými zastupiteli od tohoto data každý první a poslední čtvrtek v měsíci. V rámci tzv. tematických dnů pro veřejnost mohou hned v prvním termínu hovořit s primátorem Tomášem Hudečkem o pražském územním plánu nebo s radním Martinem Dlouhým a zastupiteli Ivetou Borskou a Ondřejem Počarovským o problematice zdravotnictví a sociálních služeb. Zájemci o diskusi se zastupiteli jsou srdečně zváni dne 30. 1. 2014 od 18.00 hodin do Standard Café (Karolíny Světlé 23, Praha 1).
Návrh tematického setkávání zastupitelů s veřejností doporučilo sdružení Pražské fórum. Původní myšlenka přibližně kopírovala formát poslaneckých hodin pro veřejnost. Plán zaujal Ondřeje Počarovského, zastupitele za TOP 09, který si vzal celý projekt za své: „Jsme přesvědčeni, že je třeba se více otevřít názorům a podnětům občanů,“ říká Počarovský a dodává: „ pro přehlednost a s ohledem na odbornost jednotlivých zastupitelů chceme debaty s veřejností začít organizovat jako tematicky diferencované. Podle prvních výstupů se pak budeme snažit formát diskuze co nejvíce přibližovat zájmům obou stran – představitelů města i Pražanů.“
“Oceňujeme, že zastupitelé pražské TOP09 realizují pravidelná setkávání s obyvateli města. Zároveň doufáme, že realizují spolu s dalšími stranami i původní myšlenku Hodin pro veřejnost, kdy by měli občané možnost se setkávat každý měsíc s kterýmkoliv zastupitelem, stejně jako s poslanci a senátory,” říká předsedkyně Pražského fóra Alena Rybníčková.

Více na stránkách Pražského fóra http://www.prazskeforum.cz/projekty/hodiny-pro-verejnost.

Více informací a rozpis nebližších termínů a témat najdete v přiložené tabulce a na www.top09.cz/regiony/praha/