Začala výstavba radnice Prahy 12

9. 4. 2019

Koncem měsíce března došlo k předání „staveniště“ a postupně započnou povrchové úpravy, aby se mohlo započít s výstavbou nového objektu radnice městské části Praha 12. K odstranění stávajících hal, různého materiálu, k archeologickému průzkumu a dalším přípravným pracím bohužel patří i vykácení dřevin, které částečně pocházejí i z náletů. 

„Projekt samozřejmě počítá s řízeným kácením, které musí probíhat již nyní – v době vegetačního klidu, ale také i s výsadbou nové zeleně,“ vysvětluje starosta Jan Adamec.

„Nové sídlo radnice, jak již občané byli informováni, bude stát v blízkosti Sofijského náměstí vedle budovy současného sídla Úřadu městské části Praha 12. Předpokládaný termín dostavby je na podzim roku 2020 a částka na výstavbu by neměla přesáhnout 550 milionů korun. K výstavbě nové radnice přistoupilo již minulé vedení s tím, že cílem bylo sjednotit všechna detašovaná pracoviště úřadu a umožnit tak občanům zjednodušené vyřízení veškerých potřebných záležitostí. S tím samozřejmě souvisí i moderní technologie, které jsou součástí návrhu projektu nové radnice a úspora budoucích provozních nákladů,“ říká místostarosta Petr Šula (TOP 09).

Štítky
Osobnosti: Petr Šula
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme