Výzva osobnostem veřejného života k aktivizaci mladých občanů

24. 5. 2010

Více než 30 osobností veřejného života na webu TOP09 otevřeně vyjádřilo svou podporu straně TOP09. Prakticky každý den se v tisku objevují další a další příslušníci společenských  elit, které se hlásí k volbě pravice. Je to dobře, ale je to málo.

V současné předvolební době a z hlediska dalšího směřování českého státu je potřeba tuto víceméně pasivní podporu přetavit v aktivní. Všechny počiny, včetně klipu „Přemluv bábu…“ jsou třeba. Každý malý, na první pohled i nevýznamný aktivizační krok, se může v konečném součtu hlasů jevit jako zásadní. I vzhledem k náladám mezi mladými voliči, kteří zásadně odmítají, aby ostatní generace žily na jejich úkor, je třeba zejména aktivizovat prvovoliče a naše mladé spoluobčany.

Mladá generace, která není postižena atmosférou normalizace komunistického režimu, je orientována směrem k samostatnosti a schopnosti se postarat o sebe, aniž zadluží stát (tedy také sebe). Nejsou potřeba videa, která přemlouvají „bábu“. Jsou potřeba videa, která přemluví všechny kamarády a kamarádky, aby se dostavili k volbám.

Vyzýváme proto všechny pravicově orientované elity veřejného života v Česku, aby ještě v tomto posledním předvolebním týdnu pomohli váhou svých osobností k aktivizaci mladých obyvatel a jejich přitáhnutí k volebním urnám.

Doc. Martin Dlouhý, Tomáš Hudeček, Ph.D. a Mgr. Albert Kubišta

V Praze dne 24. 5. 2010

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme